Om NOT o TON

Jag som skapat och driver NOT o TON heter Kit Armini och är utbildad fiol- och musikteorilärare (på Musikhögskolan Ingesund 2003-2007), och har även tagit examen i Suzukimetodik på Nivå 1 och 2. Jag har undervisat i fiol sedan 2002 och i musikteori sedan 2006. Idag jobbar jag dock inom administration i universitetsvärlden och driver detta företag som en energikick vid sidan av min ordinarie anställning.
 
Idén till NOT o TON kom till 2006 när jag fortfarande var student på Musikhögskolan Ingesund. När jag läste musikteorimetodik slog det mig att det finns väldigt lite (knappt något!) musikteorimaterial som passar för alla åldrar och instrument. Jag tror inte att man kan vara för ung (eller för gammal) för att börja lära sig notläsning/musikteori; allt handlar bara om att läraren/föräldern behöver arbeta med det på ett lekfullt sätt. Med den ambitionen och marknadens brist på material började jag spåna idéer. Jag testade denna spelidé med mina egna elever; lånade ut olika kortlekar som de fick ta med sig hem och jobba med, använde dem på läger och grupplektioner etc, och märkte att barnen fick den snabba och positiva respons på sitt lärande som barn behöver!
 

När jag började jobba administrativt inom musikhögskolevärlden och hade ett bra musikteorimaterial utvecklat så slog det mig att jag skulle starta eget företag och dela med mig av mitt material. Företaget registrerades i februari 2010 och varumärket registrerades tre månader senare. Produktnamn och logga brainstormades fram med god vän, och på vägen har jag mött många härliga personer som varit uppmuntrande, positiva och påhejande. Jag hade en otrolig tur när jag mötte Drivhuset, L-O Lundquist Patentbyrå, Almi, webbdesigner Lisbet, banken etc – överallt mötte jag rätt personer på rätt plats!
 
Jag hoppas materialet kommer att underlätta undervisning/inlärning och bli till glädje för både er elever, föräldrar och lärare!